بازر چیست ؟ بازر چگونه کار می کند ؟ انواع بازر

بازر چیست ؟

وقتی که کامپیوتر  شما به اصطلاح بالا میاد ، قبل از ورود به سیستم یک یا دو بوقمی زند . تا به حال فکر کردید که این صدای بوق از کجا در می آید ؟این صدا را قطعه ای به نام بازر buzzer تولید می کند .

آشنایی با بازر

کلمه Buzzer از Buzz گرفته شده .

کلمه Buzz به معنی صدای کوتاه و پیوسته ویز ویز کردن هست مثل صدای پشه یا زنبور . Buzzer یعنی چیزی که ویز ویز میکند یا آن صدا را تولید می کند .

 

بازر Buzzer چیست ؟

بازر وسیله ای است که می تواند سیگنال های صوتی را به صدا تبدیل کند و معمولاً با ولتاژ DC کار می کند. به طور گسترده ای در بازر هشدار، رایانه، چاپگر و سایر تجهیزات الکترونیکی به عنوان دستگاه صوتی استفاده می شود.

با توجه به طراحی و کاربردهای مختلف، بازر می تواند صداهای مختلفی مانند موسیقی، آژیر، زنگ هشدار و بازر برق را منتشر کند.

انواع بازر بر اساس نحوه کنترل
بازر فعال ( اکتیو ) :بازر اکتیو که در زندگی روزمره هم بیشتر شاهد استفاده از آن هستیم ، یک قطعه دوپایه است که دارای یک نوسان ساز داخلی است و با اتصال به منبع تغذیه توانایی ایجاد یک تن صدای ثابت دارد و به مدار یا تجهیزات جانبی خاصی جهت استفاده نیاز ندارد.

بازر غیر فعال (پسیو ): بازر پسیو دارای همان شکل و مشخصات می باشد با این تفاوت که با اتصال مستقیم تغذیه نمیتوان انتظار پخش صدایی از آن
داشت و نیازمند مدار راه اندازی است و متناسب با سطح سیگنال دریافتی سطح صوت نیز تغییر میکند .در نتیجه با این نوع بازر میتوان صداهای مختلفی با فرکانس های مختلف تولید کرد .

بازری که ما از آن استفاده می کنیم بازر اکتیو است و در ادامه به بررسی بازر اکتیو می پردازیم .

طرز کار بازربازر buzzer چیست و چگونه کار می کند

بازرها دارای یک مدار الکترونیکی هستند که ولتاژ DC وارد شده را با فرکانسی مشخص به AC تبدیل کرده و به صفحه پیزو و سرامیک اعمال می شود که این صفحه به ارتعاش درآمده و صدا شنیده می شود.

قطعات داخلی بازر Buzzer

بازر کلا ۳ یا ۴ قطعه الکترونیکی دارد ، دو تا قطعه پسیو Passive ( مقاومت و سلف ) و یک قطعه اکتیو Active ( ترانزیستور ) . این قطعات توسط سه سیم به دیسک فلزی و پیزوسرامیک وصل شده اند . ۲ سیم به پیزوسرامیک و یک سیم به دیسک فلزی .

راه اندازی و استفاده از بازر

برای استفاده از بازر و تولید صدا از آن کافی است به پایه های آن ولتاژ تاده شود . ابتدا به مثبت و منفی بودن پایه دقت کنید و سپس آن را به منبع تغذیه یا باطری وصل کنید تا تولید صدا نماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X